SPEED MARKETING

Tilbud til alle!

Hvordan etablere forretningspraksis med digital markedsstrategi som utgangspunkt. Skal du lykkes med din virksomhet, så må du tenke digitalt fra dag én!
KLIKK HER
Speed Marketing - Jarle Ørnebo | Jarle Ørnebo Curriculum Vitae
40895
page-template-default,page,page-id-40895,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.8,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Jarle Ørnebo Curriculum Vitae

Jarle Ørnebo

Jarle Ørnebo (f.70) Sivilmarkedsfører, Markedsjef Cloudnames AS. Jarle har over 20 års erfaring innen forretningsutvikling, teknologi og markedsføring.

Han startet opp billett og kupongsystemet, Scancode AS, og har før dette jobbet med mange selskapers digitaliseringsprosess gjennom eget PR og markedsføringsselskap, Speed Marketing AS.

Mer enn 20 års arbeidserfaring innen Markedsføring og IKT

Tidligere har Ørnebo vært daglig leder av Digtective AS, et online markedsføring og sporingsteknologi som senere ble kjøpt opp av Admeta AB.

Jarle har vært markedssjef i Voop AS (IP Telefoni), Vice President Marketing hos Truserv Technologies (Digital backup), Active ISP (Internet Hosting), markedssjef i nordiske Nortel Networks, og direktør for markedsføring i Riksnett/Telia Internett (ledende norske ISP kjøpt opp av Telia i 1996).

Utdannelse

Jarle Ørnebo har en mastergrad i markedsføring, NMH/BI,(95), sertifisert Media Consultant (MRA 1, MRA 2), Skatte- og avgiftsrett, og medforfatter av boken «Speed Marketing» Pride Communication 2003 og forfatter av «Internet intranett», Prentice Hall 1996.

Jarle har mye god og noe mindre god erfaring med deltakelse i oppstart av bedrifter hvorav de vellykkede er blant annet Rivierahuset.no (Første online rendyrkede feriehusutleie ved den franske rivieraen. Senere solgt til Sveitsisk selskap), Tjenestetorget AS (online budtjeneste solgt til Asker og Bærum Budstikke og Consensum AS (Sikkerhetsutstyr til dykkere med flere patenter).

Verv og stillinger

I tillegg til å ha vært lokalpolitiker helt siden tidlig ungdomsalder, har en rekke styreverv og folkevalgt representasjon vært grunnlag for kunnskap og nettverk. I dag er Jarle styreleder i Oppegård Næringsforum, styremedlem i TicketMobile og Consensum AS, samt driftansvarlig for Radio Norge Costa Blanca Fm 96,7.

Jarle når du på @Ornebo, 95124668 eller epost: jarle@ornebo.com

Arbeidserfaring

2016 - Markedssjef Cloudnames AS

Cloudnames_400_180Cloudnames AS en utfisjonering av virksomheten knyttet til registrar rollen .Global. Cloudnames er etablerernes beste venn gjennom å tilby svært gode, effektive, og rimelige nettløsninger i all hovedsak basert på WordPress sitt hav av mulige virksomhetsløsninger. Sjekk ut: www.cloudnames.com

2010 - 2016 Daglig leder Scancode As

Scancode_400_280Scancode AS har sin historie tilbake til 2007 med etablering av EventTicket. Et automatisert billettsystem hvor det var mulig å avlese billetter på en mobil med med strekkodeleser. Strekkoden var en 2D før smart telefonens tid.

 

Selskapet ble senere innlemmet i Stolz Technology som senere skiftet navn til Scancode. Selskapet hadde sin storhetstid ved å følge Follo Fotball frem til Cupfinalen i 2010. Dette krevde igjen store investeringer i .net plattform. Selskapet har utviklet egne kassesystemer, Apper for avlesning og administrasjon av deltakere og henvendt seg til idrett, kultur, konsert- og konferansemarkedet. Virksomheten igjen fusjonerte med Speed Marketing AS og endret navn tilbake til  Scancode AS.

 

Sommeren 2016 er Scancode sin tjeneste en del av Cloudnames. Målgruppen er å integrere komplette billettløsninger hos arrangørenes nettløsninger.

2007 - 2010 Daglig leder, Speed Marketing AS

speedmarketingSpeed Marketing er PR – Markedsføring – Konsulentselskap med hovedvekt på online markedskommunikasjon. Selskapet overtok avtale med Admeta AB om å representere all digital analyse av deres virksomhet i Norge. Kundegrunnlaget var større annonsører den gangen som Volvo, Startour, Tele 2, med flere. Mange prosjekter ble ledet gjennom Mediebyråer som Mediacom, Carat, Starcom og IUM herunder en rekke reklamebyråer.

Speed Marketing har navnet etter boken som ble gitt ut i 2003, Speed Marketing, Pridecom Forlag. Konseptet leverer fremdeles og er eiet av Penn & Pensel AS

2007 - 2010 Markedssjef i IP telefoni selskapet VOOP AS

Voop AS var et pan-Europeisk IP telfoniselskap med hovedvekt på telesentraler voop_logobasert på Åpen Kildekode og Asterisk*. Voop hadde sitt hovedsete i Bergen og opererte sentralt som underleverandør til IP telefoniaktører som solgte direkte til sluttbrukere og næringsliv.

Voop var svært tilhenger av AIX protokollen hvorav SIP ble den standarden som gjennomgående vant markedsandeler.

2003 - 2010 Salgsrepresentant Norge for Admeta AB

admetaAdmeta AB, et online markedsføringssystem, som ble utviklet gjennom forskermiljøet på Chalmers Tekniska Høyskole i Gøteborg. Admea Ab Kjøpte opp Digtective AS, som var et norsk selskap for optimalisering av markedsføringsaktiviteter online. Admeta sin teknologi er patentert og ble senere kjøpt opp av WideOrbit. Se www.wideorbit.com

2002 - 2003 Daglig Leder Digtective AS

Digtective As var på sin tid en pioner innen måling, sporing (tracking) av brukere logodigtectivepå Internett. De kunne spore effekten av markedsføring ved Visninger, Gjenbesøk, Frekvensmåling som ingen andre kunne på tidspunktet.

 

Digtective hadde Active ISP (senere Active24) som kunde sammen med en rekke annonsører direkte og via Mediebyråer. Blant annet var hele Findexa/Gule sider sin trafikk styrt hos Digtective. Digtective merket en sterk nedgang i markedet i 2003 når investeringer både i teknologi var fallende.

 

Admeta AB kjøpte opp virkosmheten og sammen skapte de vekst helt frem til slutten av dette tiåret. Admeta ble senere solgt til WebOrbit som er verdens ledende på det som nå på «hype» kalles Programmatic Marketing basert på Big Data

1998 - 2002 Co Founder and Vice President Corporate Marketing Active ISP ASA

acitveisp_logoActive ISP var et domene og web selskap som var pioner innen pan-europeisk ekspansjon ved hjelp av ideen om internasjonal spredning gjennom digitale markedskanaler. Selskapet var i perioden prissatt til 2.5 MRD NOK, etablert i 14 land og tredje største hosting selskap i Europa. Ekspnasjonen skjedde gjennom en emisjon på 625 MNOK. Nina Brink sitt selskap  Ladot  i Nederland investerte
betydelig i selskapet i 2002. I løpet av dette året forsvant de fleste gründerne ut av selskapet.

 

Active 24 er en leverandør av løsninger for hjemmeside, domene, e-post og hostingtjenester i Europa. Selskapet har som mål å tilby skalerbare og standardiserte løsninger til små og mellomstore bedrifter samt privatkunder.

 

Selskapet Active ISP ble stiftet i Oslo i 1998 og har siden vokst jevnt både organisk og ved oppkjøp; Carambole, Millenicum og Loopia i Sverige, Ladot i Nederland, Virtual Internet i UK, Globe Internet, Internet Club og CP Online i Tsjekkia og Cybernetix i Polen. Sommeren 2006 ble selskapet selv kjøpt opp av og integrert i det norske programvareselskapet Mamut ASA. I 2011 ble Mamut kjøpt opp av Visma, som medførte at Active 24 ble skilt ut som en av seks selvstendige enheter i Visma-gruppen: Visma BPO Accounting and Payroll, Visma Software, Visma Commerce Solutions, Visma Retail, Visma Projects and Consulting og Hosting.

1998 - 1999 Marketing Manager Nordic Nortel Networks, Marketing Manager Nordic

Nortel Networks er et resultat av sammenslåingen Bay Netowrks og Northernnortel_logo Telecom. Bay Netowrks var Cisco´s største utfordrer innen router, huber og svitsjer mens Nortel var en av verdens største innen Telecom svitsjer, mest kjent for sitt merke Meridian.

Nortel Networks sitt hovedkontor for Europa lå I Valbonne, Nice, Frankrike og hadde en pan-europeisk markedsstatsing i Europa. Den nordiske delen var leder fra Stockholm og henholdsvis Oslo.

1996 - 1998 Markedssjef - Riksnett - Telia Internett

riksnett_logoRiksnett var i perioden fra 1995 til 1998 tredje største Internett aksess leverandør i Norge. Eiet av A-pressen go en rekke databedrifter (Kjedekontoret) som opererte som noder. Telemonopolet eksisterte og lokale geografiske nummer var avgjørende for internett aksess med lavest mulige tellerskritt.

 

Markedet var aktiv i en konsollideringsfase når Oslonett og Telenor Online slo seg sammen og diversifiserte virksomhetene mellom innhold (SOL – Scandinavian Online – Schibsted) og Telepost – Te
lenor Online som ren linjetilbyder.

 

Riksnett fokuserte på aksess i sin forretningsmodell og ble kjøpt opp av svenske Telia, som på tidspunktet kun leverte faste aksesslinjer.

 

Telia Internett ble nr to i markedet i sterk konkurransetelialogo med EUnet og Tele2 og delvis Powertech og ledet lenge an i ISDN markedet.

 

1995 - 1996 Markedsansvarlig- Dannor Management AS

DANNOR har spesialisert seg i utvikling, vedannordlikehold og driftsbistand av
brukervennlige EDB-systemer for særskilte faggrupper som bl. a. advokater, tannleger og konsulenter. All utvikling foretas i nært samarbeid med brukerne.

Dannor var bygget opp på Progress Software og deres seterkestedatalex merkevare var DATELEX for advokater og bobestyrere og DATADENT for tanleger.